torstai 16. helmikuuta 2012

Uutta ja ihmeellistä!

Kuten jo otsikosta havaitsee, kaikki on uutta ja ihmeellistä!

Ensinnäkin, tämä on ensimmäinen kerta kun koskaan kirjoitan itse blogia. Aina olen sitä suunnitellut ja miettinyt ja ajatellut ja nyt vasta sain itsestäni edes tämän verran irti! En vielä viedä kuinka moni tätä tulee lukemaan/lukeeko kukaan, mutta se ei ole pääasia :)
Pitää ilmeisesti kertoa hieman kuka olen ja mitä "odotan".. Eli, olen tällainen 21-vuotias naikkonen ja odotan ensimmäistä lastani ja siitä aijon teille nyt kirjoittaa; tästä loppuraskaudesta ja tulevaisuudessa pikkuisen synnyttyä (laskettuaika 20.3) pyrin kertomaan vauva-ajasta. Mutta koska olen jo siis loppusuoralla tässä raskaudessa voisin kertoa "lyhyesti" miten mun raskaus on mennyt ja muuta oleellista :)


Raskaustestin siis tein 19.7.2011. Mulla ei oo koskaan ollut säännölliset menkat ja joskus ollut jopa 2-5kk väliä  kuukautisissa, siksi en tuolloin raskaustestin teon aikoihin epäillyt mitään, ei ollut mitään oireita tai mitään muutakaan miksi olisin epäillyt raskautta, ainoastaan ystävä viikon verran mulle sanoi "oot raskaana, oot raskaana" koska mulla oli menkkakipumaisia vihlaisuja alavatsas.
Noh, yks aamuyö kun tuskailin kun en saa nukutuksi ja hiki oli ja muutenkin tosi tuskanen olo, nousin sängystä ja muistelin että mulla on joku raskaustesti vessankaapissa ja tein sen tylsyyteen. Tikkuun ilmestyi HETI 2 selvää viivaa!! Mä menin ihan sekaisin ja menin herättämään mieheni se kusinen tikku kädessä. Ei se tajunnut mitään ja jatkoi nukkumista. Soitin tädilleni ja se sanoi että soita neuvolaan. Soitin sitten (pitkän odottelun jälkeen, kun puhelinaika vasta 11-12) sinne ja varasin ensimmäisen neuvola-ajan ja sainkin sen sitten heti 3 viikon päähän.

Saapui viimein se päivä. Eka neuvola 9.8.2011. Söin pussillisen salmiakkia odotusaulassa. Kun päästiin miehen kanssa sisälle, lähettiin siitä heti ultraäänihuoneeseen. Oltiin ihan hiljaa ja mua jännitti ihan hirveesti, se kylmä geeli ei edes tuntunut kylmältä. Sitten siinä näytössä näkyi pieni läiskä ja pieni sydän mikä hakkas! En voinu lopettaa hymyilemistä! Mun sisällä on sittenkin vauva! Oma pieni pallero! Rakastuin heti!
En enää muista mitä kaikkea se neuvolatäti selitti siinä, kun ajatukset vaan pyöri siinä kuvassa...
Oma vauva
<3

Mulla ei ollut mitään pahoinvointeja/himoja/haluja/mitään, että olisi edes huomannut että olen raskaana... Vasta noin 12 raskausviikolla alkoi pahoinvointi. Ja voi hyvänenaika, sitä pahaa oloa jatkui noin 2-3kk, aamusta iltaan oltiin vessanpöntön kans parhaita kavereita :D
Kun pahoinvointi lakkas, oli ihanaa! Enää ei tarvinnu juosta vessas! Ja olo oli todella pirtee ja jaksoi tehdä mitä vaan! Tätä jatkui kuukauden tai kaksi, mahakin siinä alkoi jo pikkuisen näkyä.
Sit alkoi hirvittävä selkäkipu, ja se ei ole vielä tähän päiväänkään lakannut. Ei pysty kävelemään nopeasti ja muutenkin vähintään virtahepomainen olo kun pitää vaan maata kotona, kun ei pysty hirveesti liikkumaan... Enään mä en mahdu omiin vaatteisiin koska kiloja on kertynyt n.20kg ja mahakin on jo niin iso! 


Seuraavan kerran kun kirjoittelen voisin lisäillä kuvia ja kertoa vähän enemmän nykyhetkestä :) 


Rakkain terveisin Mamma2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lilypie First Birthday tickers